Radiateuren en airco specialist van Nederland

Airco werkplaats

Wij hebben als AIRCO specialist een STEK erkenning, wat garant staat voor een professionele service, door gebruikmaking van speciale apparatuur. Als STEK erkende AIRCO specialisten, verzorgen wij op milieuvriendelijke wijze, het onderhoud en eventuele reparaties aan uw airconditioning systeem, dit alles doen wij in onze eigen airco werkplaats. Het is namelijk van groot belang dat de airconditioning minimaal eenmaal per jaar wordt gecontroleerd door een auto airco specialist. Voor een jaarlijkse controle op de dichtheid en werking van uw AIRCO, bent u ten harte welkom bij ons!

Hier volgen enkele tips voor optimaal gebruik van uw AIRCO:

  • Volg de aanwijzingen in het instructieboekje van uw auto, voor juist gebruik van de AIRCO.
  • Als het erg warm is, zet dan voor vertrek even alle ramen open, zodat de grootste warmte uit de auto weg kan en de compressor minder hard hoeft te werken.
  • Schrik niet als er een plasje water onder de auto ligt, dit is condens water en wordt afgevoerd via de verdamper.
  • Gebruik ook in de winter regelmatig uw airco. Dit voorkomt lekkages in het systeem ontstaan door uitdroging van de afdichtingen.
  • Zet 10 minuten voor aankomt uw airco uit, zo blijft er minder vocht achter in het verdamperhuis. Dit veroorzaakt de vieze luchtjes in de auto. De verdamper is een ideale warme plaats voor bacterie groei. gebruik het systeem gezond en zet deze op tijd uit.
  • Laat zoals gezegd eenmaal per jaar uw airco controleren door uw airco specialist. Ons advies is om dit in ieder geval nog voor uw zomervakantie te doen.

Veelgestelde vragen

Hoe controleer ik de staat van mijn airco?

Hoe herken ik een minder werkende airco?

Welk onderhoud heeft mijn airco nodig?